En klassisk sauce, som er en herlig følgesvend til en rød bøf og fritter:-)
Ingredienser:
- 3 æggeblommer
- 200g smør
- 2 skalotteløg
- 1 bundt frisk estragon
- 3 spsk æbleeddike
- 3 spsk hvidvin
- 2 spsk vand
- Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Smelt smørret i en lille gryde
- Hak løgene groft
- Løgene, stokkene fra estragonen, eddike, hvidvin og vand kommes op i en gryde og reduceres til ⅓
- Sigt essensen fra, og kom det over i en kasserolle
- Hak estragonen
- Kom æggeblommerne op i kasserollen sammen med essensen, og pisk det sammen på lav blus.
- Når æggemassen er pisket luftig og lidt tyk, kommes smørret i lidt efter lidt, mens der piskes i 8-taller
- Undgå at komme den hvide valle fra smørret med i saucen.
- Kom estragonen i, og smag til med salt og peber
- Server med det samme