Tandoori kylling

Indisk mad har jeg altid været bange for at gå i gang med, da det kræver så mange krydderier, og jeg var ikke sikker på hvordan det egentlig skulle smage. Jeg fandt dog ud af, at jeg havde alle krydderierne i mit skab, og har spist så meget take-away, at jeg nu har givet mig i kast med det, og faktisk syntes det smager vildt godt.

 

Tandoori kylling (3-4 pers)
Ingredienser:
  • 1 hel kylling
  • 3 fed hvidløg
  • 10g ingefær
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 1 lille citron (saft)
  • ½ dl olie
  • 1½ spsk spidskommen
  • ½ tsk cayenne peber
  • 1½ spsk paprika
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk korianter frø
  • 2 tsk gurgemeje
  • ½ tsk chili
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme kapsler
  • 100g tomat pure
Tilbehør:
  • Ris
  • Raita
  • Mango chutney
Sådan gør du:
  1. Kom korianterfrø og kardemomme kapsler i en morter, og stød dem. Sigt det efterfølgende så de store stykker ikke kommer med.
  2. Riv hvidløg og ingefær
  3. Bland det hele sammen (undtagen kyllingen) og sæt til siden
  4. Skær kyllingen ud, og gem lår og bryst. Resten kan koges ind til en fond og gemmes til senere brug.
  5. Fjern skindet fra lår og bryst.
  6. Lav små snit i kødet, så marinaden kan komme ind i kødet.
  7. Bland nu kødet sammen med marinaden og knub det godt ind i kødet.
  8. Lad det stå på køl mellem 3-24 timer.
  9. Tag kyllingen op og lig det på en rist, med et fad nedenunder. Marianeden kommes i fadet.
  10. Kom fadet med risten i oven ved 175 grader i 45 min.
Note: lav evt en stor mængde krydderiblanding. Så skal der bruges 5 spsk tør krydderi til denne opskrift
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lignende opskrifter

Grøn Smoothie 

Reklame
Sund grøn smoothie med salat fra Nordic Harvest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *