Indisk mad har jeg altid været bange for at gå i gang med, da det kræver så mange krydderier, og jeg var ikke sikker på hvordan det egentlig skulle smage. Jeg fandt dog ud af, at jeg havde alle krydderierne i mit skab, og har spist så meget take-away, at jeg nu har givet mig i kast med det, og faktisk syntes det smager vildt godt.
Tandoori kylling (3-4 pers)
Ingredienser:
- 1 hel kylling
- 3 fed hvidløg
- 10g ingefær
- 3 dl græsk yoghurt
- 1 lille citron (saft)
- ½ dl olie
- 1½ spsk spidskommen
- ½ tsk cayenne peber
- 1½ spsk paprika
- 2 tsk salt
- 2 tsk korianter frø
- 2 tsk gurgemeje
- ½ tsk chili
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme kapsler
- 100g tomat pure
Tilbehør:
- Ris
- Raita
- Mango chutney
Sådan gør du:
- Kom korianterfrø og kardemomme kapsler i en morter, og stød dem. Sigt det efterfølgende så de store stykker ikke kommer med.
- Riv hvidløg og ingefær
- Bland det hele sammen (undtagen kyllingen) og sæt til siden
- Skær kyllingen ud, og gem lår og bryst. Resten kan koges ind til en fond og gemmes til senere brug.
- Fjern skindet fra lår og bryst.
- Lav små snit i kødet, så marinaden kan komme ind i kødet.
- Bland nu kødet sammen med marinaden og knub det godt ind i kødet.
- Lad det stå på køl mellem 3-24 timer.
- Tag kyllingen op og lig det på en rist, med et fad nedenunder. Marianeden kommes i fadet.
- Kom fadet med risten i oven ved 175 grader i 45 min.