Som barn elskede jeg når min mor lavede denne ret. Nu kan jeg give denne videre til min datter, som ligesom mig også elsker pølser og kartofler
Svensk Pølseret (3-4 pers)
Ingredienser:
- 600g Kogte kartofler
- 6 Røde pølser
- 1 Løg
- 2 tsk mild paprika
- 1 stor dåse tomatpuré (140g)
- 1/2 tsk æblecidereddike
- 1 dl fløde (38%)
- 1,5 dl letmælk
- salt og peber
- Purløg
Sådan gør du:
- Skær kartoflerne i mundrette stykker
- Løgene hakkes og svitses, på en pande, i lidt smør eller olie.
- Pølser skæres i mundrette stykker, og kommes med på panden.
- Lad pølserne få lidt farve, inden paprika, tomatpure tilsættes og “brændes” af.
- Kom nu mælk, fløde, eddike og kartofler i panden og lad det simre i 5 min.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og pynt med hakket purløg.