En nem og dejlig hverdagsret, som kan laves under 30 min.
Ingredienser:
- 2 dl risottoris
- 400g svampe
- 1 porre
- 2 forårsløg
- 1 løg
- 100g parmesan
- 200 ml hvidvin
- 800 ml fond (Grøntsag eller kylling)
- Citronskal fra en lille citron
- 0,25g safran (Kan undlades)
- 70g smør
Sådan gør du:
- Varm fond og hvidvin i en lille kasserolle
- Kom 50g smør i en sauterpande, og sauter løgene til de er klare, men ikke har taget farve
- Kom risene i og lad dem sautere med i 1-2 min
- Tilsæt safran (kan undlades)
- Hæld ca. 1 dl fond/hvidvin til risene, og lad dem absorbere væsken.
- Gentag, til alt væsken er væk, og risene er møre
- Mens risene bliver klar, rengøres svampe, porre og forårsløg
- Steg svampene på en anden pande, og stil dem til side når det er færdige
- Steg porre og forårsløg kort i en smule smør eller olie
- Kom svampe, porre og forårsløg i risene når de er klar, og rør rundt
- Tilsæt friskrevet parmesan og citronskal
- Tilsæt til sidst de sidste 20g smør og server når smørret er røret ud i risottoen