Kinesisk comfort food, der får smagsløgene til at danse:-)
Ingredienser:
- 1 kg nakkefilet
- 30g ingefær
- 4 fed hvidløg
- 3 stk nelliker
- 2 stk stjerneanis
- 1 lille stang kanel
- 1 tsk Sichuan peber
- 1 tsk fennilkelfrø
- 1 dl brun farin
- 1 dl soya
- 1 dl riseddike
- 1 rød chili
- ½ ananas
- 3 forårsløg
- 4 bok choy
Tilbehør
- Ris
Sådan gør du:
- Rist kanel, nelliker, og stjerneanis af i en wok
- Kom peber og fennikelfrø i og rist videre i 2-3 min
- Knus hvidløgene og snit ingefæren i skiver
- Kom 2 liter vand over krydderierne, sammen med hvidløg og ingefær.
- Lad det koge et par minutter så smagen trænger ud i vandet.
- Skær nakkefileten i 3×3 cm stykker
- Kom grisen op i wok’en, og lad det koge i ca 10 min
- Kødet sigtes fra og væsken og krydderierne smides væk
- Rengør wok’en
- Kødet brunes i en smule olie
- Kom brun farin på, og lad sukkeret smelte sammen med kødet
- Kom soya, eddike og en snittet chili i wok’en
- Lad nu retten simre i 45 min (hvis den bliver for “tør” kan der kommes lidt vand på)
- Skær ananasen ud i 3×3 cm og steg dem på en pande i lidt olie
- Ananasen tilsættes kødet når der er ca 15 min tilbage.
- Rens bok choy og skær bunden af, så bladene falder fra hinanden.
- Kort for servering steges bok choy på en pande i lidt olie
- Server med kogte ris og snittede forårsløg