Sticky pork & Pineapple med ris og bok choy

Kinesisk comfort food, der får smagsløgene til at danse:-)
Ingredienser: 
  • 1 kg nakkefilet 
  • 30g ingefær
  • 4 fed hvidløg 
  • 3 stk nelliker 
  • 2 stk stjerneanis 
  • 1 lille stang kanel
  • 1 tsk Sichuan peber 
  • 1 tsk fennilkelfrø
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl soya 
  • 1 dl riseddike 
  • 1 rød chili
  • ½ ananas 
  • 3 forårsløg 
  • 4 bok choy 
Tilbehør
  • Ris
Sådan gør du: 
  1. Rist kanel, nelliker, og stjerneanis af i en wok
  2. Kom peber og fennikelfrø i og rist videre i 2-3 min
  3. Knus hvidløgene og snit ingefæren i skiver
  4. Kom 2 liter vand over krydderierne, sammen med hvidløg og ingefær.
  5. Lad det koge et par minutter så smagen trænger ud i vandet. 
  6. Skær nakkefileten i 3×3 cm stykker 
  7. Kom grisen op i wok’en, og lad det koge i ca 10 min
  8. Kødet sigtes fra og væsken og krydderierne smides væk
  9. Rengør wok’en
  10. Kødet brunes i en smule olie 
  11. Kom brun farin på, og lad sukkeret smelte sammen med kødet
  12. Kom soya, eddike og en snittet chili i wok’en
  13. Lad nu retten simre i 45 min (hvis den bliver for “tør” kan der kommes lidt vand på)
  14. Skær ananasen ud i 3×3 cm og steg dem på en pande i lidt olie
  15. Ananasen tilsættes kødet når der er ca 15 min tilbage. 
  16. Rens bok choy og skær bunden af, så bladene falder fra hinanden. 
  17. Kort for servering steges bok choy på en pande i lidt olie
  18. Server med kogte ris og snittede forårsløg
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lignende opskrifter

Grøn Smoothie 

Reklame
Sund grøn smoothie med salat fra Nordic Harvest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *