Et vegetarisk alternativ til den klassiske tatar – bestemt ikke en erstatning, men en dejlig måde at spise vegetarisk.
Ingredienser:
Rødbede tatar
- 700g rødbede
- 1,5 kg salt
- 2 spsk kapers
- 2 spsk cornichoner
- 2 spsk løg
- 2 spsk worchester sauce
- 2 spsk estragon
- 2 tsk dijon sennep
- Salt og peber
Rødbede chips
- 200g rødbede
- 0,5 l olie
Peberrod Mayo
- 2 past. æggeblommer
- 0,5 tsk æbleeddike
- 0,5 tsk Dijon sennep
- 2 spsk friskrevet peberrod
- Smags neutral olie (evt solsikke)
- Salt og peber
Tilbehør
- 100g blød gedeost
- Feldsalat
- Estragon
- karse
Sådan gør du:
Rødbede tatar
- Kom ⅓ af salten i et fad som kan gå i ovnen
- Kom rødbeder oven på, og dæk dem med det resterende salt
- Bag dem 1,5 time ved 180 grader
- Slå hul på salten og tag rødbederne ud
- Lad dem køle af
- Pil skrællen af rødbederne, og hak dem i små tern
- Hak kapers, cornichoner, løg og estragon fint
- Bland nu det hele sammen og smag til med salt og peber
Rødbede chips
- Skræl rødbederne
- Riv dem tyndt på et mandolinjern
- Varm olien op i en kasserolle til 180 grader
- Kom rødbederne i lidt af gangen, og tag dem op når de stopper med at syde.
- Dryp dem af på et stykke køkkenrulle
Peberrod Mayo
- Riv peberroden fint
- Kom æggeblommer, eddike, sennep og peberrod op i et højt bæger.
- Blend nu dette med en stavblender, og kom olien i lidt efter lidt imens der stadig blendes, til du når den tekstur du ønsker på din mayo.
- Smag nu til med salt og peber, og evt yderligere peberrod, så du får den styrke du ønsker
Opbygning
- Placer en udstikker-ring i midten af tallerkenen, og kom rødbede tataren heri, og pres det lidt sammen. Fjern herefter ringen
- Pynt nu med salat, chips, ost, mayo og krydderurter