Et lækkert alternativ til den klassiske pita med majs og thousand island dressing:-)
Ingredienser:
Köfta kebab
- 500g hakket lammekød
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 æg
- 1 spsk rasp
- ½ tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- ½ tsk cayennepeber
- 1 tsk friskkværnet peber
- Stor bundt bredbladet persille
- 10 små træspyd
Tzatziki
- 200g græsk yoghurt 10%
- 1 agurk
- 1-2 fed hvidløg
- 1 tsk olivenolie
- 1 tsk citronsaft
- ½ tsk salt
Grøntsager
- 1 aubergine
- 1 squash
- 4 tomater
- 75g feldsalat
Tilbehør
- 4 store pitabrød
- Sriracha chili sauce
Sådan gør du: (kan også ses på Instagram under gemte stories)
Köfta Kebab
- Hak løg, hvidløg og persille fint, evt i en minihakker
- Bland alle ingredienser sammen, og lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30 min.
- Fordel farsen i 10 klumper og form dem til pølser rundt om pindene
- Steg dem på en pande med lidt olie
Tzatziki
- Riv agurken på det grove rivejern, eller i en food processor
- Kom den revet agurk i et klæde og pres væsken ud
- Riv hvidløget på et fint rivejern eller i en hvidløgspresser
- Bland alle ingredienser sammen, og lad det hvile i køleskabet i minimum 30 min. og gerne natten over
Grøntsager
- Rens alle grøntsagerne
- Skær aubergine og squash på langs, og steg dem på en grillpande med lidt olie
- Skær tomaterne ud i tykke skiver
Opbygning
- Kom det hele i pitabrødene, i den mængde du syntes passer:-)
- Sørg for at have en serviet klar, da dette er et syndigt måltid, som kan ende med at grisse lidt:-)