Pita med köfta kebab, tzatziki og grillede grøntsager

Et lækkert alternativ til den klassiske pita med majs og thousand island dressing:-)  
Ingredienser:
Köfta kebab  
  • 500g hakket lammekød 
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg 
  • 1 æg 
  • 1 spsk rasp
  • ½ tsk spidskommen 
  • 1 tsk salt 
  • ½ tsk cayennepeber 
  • 1 tsk friskkværnet peber 
  • Stor bundt bredbladet persille 
  • 10 små træspyd 
Tzatziki 
  • 200g græsk yoghurt 10% 
  • 1 agurk 
  • 1-2 fed hvidløg 
  • 1 tsk olivenolie 
  • 1 tsk citronsaft 
  • ½ tsk salt 
Grøntsager 
  • 1 aubergine 
  • 1 squash 
  • 4 tomater 
  • 75g feldsalat
Tilbehør 
  • 4 store pitabrød 
  • Sriracha chili sauce 
Sådan gør du: (kan også ses på Instagram under gemte stories)
Köfta Kebab 
  1. Hak løg, hvidløg og persille fint, evt i en minihakker 
  2. Bland alle ingredienser sammen, og lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30 min. 
  3. Fordel farsen i 10 klumper og form dem til pølser rundt om pindene 
  4. Steg dem på en pande med lidt olie 
Tzatziki 
  1. Riv agurken på det grove rivejern, eller i en food processor 
  2. Kom den revet agurk i et klæde og pres væsken ud
  3. Riv hvidløget på et fint rivejern eller i en hvidløgspresser 
  4. Bland alle ingredienser sammen, og lad det hvile i køleskabet i minimum 30 min. og gerne natten over
Grøntsager 
  1. Rens alle grøntsagerne 
  2. Skær aubergine og squash på langs, og steg dem på en grillpande med lidt olie
  3. Skær tomaterne ud i tykke skiver
 Opbygning 
  1. Kom det hele i pitabrødene, i den mængde du syntes passer:-) 
  2. Sørg for at have en serviet klar, da dette er et syndigt måltid, som kan ende med at grisse lidt:-) 
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lignende opskrifter

Grøn Smoothie 

Reklame
Sund grøn smoothie med salat fra Nordic Harvest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *