Lammefilet med knuste jordskokker og lidt grønt

Reklame
Vidste du at Walisisk lam har fået BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse) certifikatet, som anerkender den unikke smag som Walisisk lam har
.
Det har blandt andet fået certifikatet, da Walisisk lam er tro mod de gamle traditioner, såsom at lammet udelukkende er opdrættet på græsgange.
.
Så hvis du vil have højkvalitets lam, som har levet udenfor og spist græs og urter, så kig efter mærket Welsh Lamb. Du kan blandt andet købe det på nemlig.com
.
Ingredienser: 
  • 1 stk lammefilet 
  • 600g jordskokker
  • 4 fed hvidløg 
  • 1 broccoli 
  • 1 granatæble
  • 10-12 perleløg 
  • 35g parmesan 
  • 3 stang frisk rosmarin 
  • ½ håndfuld frisk timian 
  • 1 spsk olie 
  • 25g smør
  • Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du: 
  1. Rens jordskokkerne og kog dem til dem 25 min 
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  3. Kom de kogte jordskokker op i et fad, og knus dem med en gaffel, eller en kartoffelmoser.
  4. Kom olie, timian og parmesan ovenpå 
  5. Kom fadet i ovnen i 20-25 min
  6. Pil perleløgene 
  7. Ris fedet på lammefileten, og giv den salt og peber 
  8. Varm panden op, og kom lammefileten på, med skindsiden nedad, i ca 3-4 min
  9. Vend lammefileten og kom smør, hvidløg, perleløg og rosmarin på panden og giv den yderligere 3-4 min, mens du løbende bader lammefileten med det smør der er på panden
  10. Lad nu lammefileten hvile 8-10 min med hvidløg og rosmarin ovenpå  
  11. Skær broccolien ud i mindre buketter og kog den 3-5 min
  12. Frigør granatæblekernerne fra skindet og vend dem sammen med broccolien
  13. Skær lammefileten ud og server det sammen med perleløgene, knuste jordskokker og broccoli/granatæble. 
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lignende opskrifter

Grøn Smoothie 

Reklame
Sund grøn smoothie med salat fra Nordic Harvest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *