Reklame
Vidste du at Walisisk lam har fået BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse) certifikatet, som anerkender den unikke smag som Walisisk lam har
.
Det har blandt andet fået certifikatet, da Walisisk lam er tro mod de gamle traditioner, såsom at lammet udelukkende er opdrættet på græsgange.
.
Så hvis du vil have højkvalitets lam, som har levet udenfor og spist græs og urter, så kig efter mærket Welsh Lamb. Du kan blandt andet købe det på nemlig.com
.
Ingredienser:
- 1 stk lammefilet
- 600g jordskokker
- 4 fed hvidløg
- 1 broccoli
- 1 granatæble
- 10-12 perleløg
- 35g parmesan
- 3 stang frisk rosmarin
- ½ håndfuld frisk timian
- 1 spsk olie
- 25g smør
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Rens jordskokkerne og kog dem til dem 25 min
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Kom de kogte jordskokker op i et fad, og knus dem med en gaffel, eller en kartoffelmoser.
- Kom olie, timian og parmesan ovenpå
- Kom fadet i ovnen i 20-25 min
- Pil perleløgene
- Ris fedet på lammefileten, og giv den salt og peber
- Varm panden op, og kom lammefileten på, med skindsiden nedad, i ca 3-4 min
- Vend lammefileten og kom smør, hvidløg, perleløg og rosmarin på panden og giv den yderligere 3-4 min, mens du løbende bader lammefileten med det smør der er på panden
- Lad nu lammefileten hvile 8-10 min med hvidløg og rosmarin ovenpå
- Skær broccolien ud i mindre buketter og kog den 3-5 min
- Frigør granatæblekernerne fra skindet og vend dem sammen med broccolien
- Skær lammefileten ud og server det sammen med perleløgene, knuste jordskokker og broccoli/granatæble.