Gyoza med salat

En traditionel japansk dumpling. Sprød, blød og juicy, alt sammen i samme bid.
Ingredienser: 
Gyoza
  • 125g hakket svinekød
  • 1 stort blad spidskål (uden den værste stilk)
  • 1 forårsløg 
  • 2 store champignoner 
  • 1 fed hvidløg
  • 1 cm ingefær
  • 1 tsk sesamolie 
  • 1 tsk mirin 
  • 1 tsk soya 
  • ⅛ tsk salt 
  • ¼ chili 
  • Frisk kværnet peber 
  • 16-18 dumpling plader 
  • 1 spsk neutral olie
  • 1 spsk sesamolie (til stegning)
Salat 
  • 1 gulerod 
  • ½ agurk 
  • 100g spinatblade 
  • 2 store blad spidskål (uden den værste stilk)
  • 2 forårsløg
Dressing
  • 2 spsk soya 
  • 1 spsk fiskesauce 
  • ½ spsk sesamolie 
  • 1 spsk lime saft 
  • Lille fed hvidløg 
  • 1 tsk revet ingefær 
  • ¼ rød chili (lidt mere hvis du er glad for chili) 
Hjemmelavet teriyaki
  • 1 dl soya
  • 1 dl tør hvidvin
  • 20 g ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk sukker
Pynt
  • 1 forårsløg
  • Hvide og sorte sesam
Sådan gør du: 
Gyoza
  1. Kål, svampe, chili og forårsløg hakkes fint. 
  2. Riv ingefær og hvidløg fint. 
  3. Kom det hele op i en skål med kødet, sesamolie (1 tsk), soya, mirin, salt og peber. 
  4. Bland det hele godt sammen. 
  5. Kom ca 1 tsk fyld midt på dumpling pladen, og smør kanterne med kold vand. 
  6. Fold nu fra midten og ud, efterfulgt af den anden side. Hurtig google søgning vil give dig en ide om processen.  
  7. Lav dem alle færdig, før du begynder at stege.
  8. Kom den neutrale olie i en sauterpande (hvor der er et låg til), og varm den op. 
  9. Kom nu alle dumplingerne i og lad dem stege i 3-5 min. 
  10. Kom ½-1 dl vand på og lad dem dampe under låg i 3 min, hvorefter du lader vandet dampe af uden låg i 2 min. 
  11. Kom sesamolie på pladen og steg dem nu helt sprøde. 
  12. Server dem med det samme.
Salat 
  1. Hak/snit/riv grøntsagerne som du ønsker. Jeg er er glad for at bruge en tyndskræller til agurk og gulerod.  
Dressing 
  1. Riv hvidløg og ingefær på et rivejern 
  2. Hak chilien 
  3. Alle ingredienser blandes sammen 
Hjemmelavet teriyaki
  1. Riv ingefær og hvidløg helt fint på et rivejern
  2. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i 15 min eller længere hvis du ønsker en tykkere konsistens
Opbygning
  1. Bland salaten og kom dressingen henover 
  2. Pynt nu med snittet foårsløg, samt hvide og sorte sesam
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lignende opskrifter

Grøn Smoothie 

Reklame
Sund grøn smoothie med salat fra Nordic Harvest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *