En traditionel japansk dumpling. Sprød, blød og juicy, alt sammen i samme bid.
Ingredienser:
Gyoza
- 125g hakket svinekød
- 1 stort blad spidskål (uden den værste stilk)
- 1 forårsløg
- 2 store champignoner
- 1 fed hvidløg
- 1 cm ingefær
- 1 tsk sesamolie
- 1 tsk mirin
- 1 tsk soya
- ⅛ tsk salt
- ¼ chili
- Frisk kværnet peber
- 16-18 dumpling plader
- 1 spsk neutral olie
- 1 spsk sesamolie (til stegning)
Salat
- 1 gulerod
- ½ agurk
- 100g spinatblade
- 2 store blad spidskål (uden den værste stilk)
- 2 forårsløg
Dressing
- 2 spsk soya
- 1 spsk fiskesauce
- ½ spsk sesamolie
- 1 spsk lime saft
- Lille fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær
- ¼ rød chili (lidt mere hvis du er glad for chili)
Hjemmelavet teriyaki
- 1 dl soya
- 1 dl tør hvidvin
- 20 g ingefær
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk sukker
Pynt
- 1 forårsløg
- Hvide og sorte sesam
Sådan gør du:
Gyoza
- Kål, svampe, chili og forårsløg hakkes fint.
- Riv ingefær og hvidløg fint.
- Kom det hele op i en skål med kødet, sesamolie (1 tsk), soya, mirin, salt og peber.
- Bland det hele godt sammen.
- Kom ca 1 tsk fyld midt på dumpling pladen, og smør kanterne med kold vand.
- Fold nu fra midten og ud, efterfulgt af den anden side. Hurtig google søgning vil give dig en ide om processen.
- Lav dem alle færdig, før du begynder at stege.
- Kom den neutrale olie i en sauterpande (hvor der er et låg til), og varm den op.
- Kom nu alle dumplingerne i og lad dem stege i 3-5 min.
- Kom ½-1 dl vand på og lad dem dampe under låg i 3 min, hvorefter du lader vandet dampe af uden låg i 2 min.
- Kom sesamolie på pladen og steg dem nu helt sprøde.
- Server dem med det samme.
Salat
- Hak/snit/riv grøntsagerne som du ønsker. Jeg er er glad for at bruge en tyndskræller til agurk og gulerod.
Dressing
- Riv hvidløg og ingefær på et rivejern
- Hak chilien
- Alle ingredienser blandes sammen
Hjemmelavet teriyaki
- Riv ingefær og hvidløg helt fint på et rivejern
- Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i 15 min eller længere hvis du ønsker en tykkere konsistens
Opbygning
- Bland salaten og kom dressingen henover
- Pynt nu med snittet foårsløg, samt hvide og sorte sesam