En rigtig sommerklassiker
Ingredienser:
Frikadeller
- 400g svinekød
- 1 spsk hvedemel
- 1 spsk havregryn
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 1 stort løg eller 2 små
- 1 fed hvidløg
- 7g salt
- 1 tsk friskkværnet peber
- Stor klump smør til stegning
Kartoffelsalat
- 600g små kartofler
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl mayo (gerne hjemmelavet)
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk sukker
- 1 tsk æbleeddike
- 1 lille rødløg
- 1 bundt purløg
- 250g grønne asparges
Sådan gør du:
Frikadeller
- Hak løg og hvidløg fint, evt i en minihakker. (tip: kom lidt af mælken sammen med, så løget bliver hakket helt fint)
- Vend alle ingredienser sammen
- Lad farsen stå i køleskabet en times tid (minimum 30 min.)
- Kom en stor klump smør på en pande, og form dine deller i den størrelse du ønsker.
- Steg dem på begge sider ved svag varme.
Kartoffelsalat
- Kog kartoflerne og lad dem køle af
- Knæk bunden af aspargesene og hak dem i mindre stykker
- Hak purløg og rødløg fint
- Bland nu det hele sammen
Velbekomme