Chili con Carne

Chili con Carne er en ret der kommer i mange afskygninger, og som ikke bør laves på under 4 timer, da den kun bliver bedre af at få lov at simre over flere timer

 

Antal pers: 6
Ingredienser: 
Chili Con Carne:
  • 1 kg oksekød (evt klump, bov eller spidsbryst) 
  • 3 fed hvidløg
  • 3 små løg
  • 2 ds hakkede tomater 
  • 140g tomat pure
  • 2 ds  kidney bønner
  • 2 stk rød peberfrugter
  • 1 mild chili (kom flere i hvis du er glad for stærkt mad)
  • 3 tsk stødt koriander  
  • 3 tsk spidskommen 
  • ½ tsk kanel
  • 3 tsk paprika
  • 2 spsk eddike (evt balsamico)
  • 3 dl brown ale øl 
  • 60g mørk chokolade
  • 2 tsk brun farin 
  • 2 dl fond
  • olie (til stegning)
Tomat salsa
  • 400g tomat 
  • 1 rødløg 
  • 1 chili 
  • 2 spsk eddike 
  • 2 spsk olie 
  • 2 tsk sukker
  • Salt og peber 
Guacamole
  • 4 avokado 
  • 5 cherrytomat 
  • 1 rødløg
  • 1 lime 
  • Salt og peber 
Syltede rødløg
  • 2 rødløg
  • 3 dl sukker 
  • 3 dl eddike 
  • 10 peberkorn
Tortilla chips 
  • 8 dl majsmel
  • 7 dl kogende vand
  • 1,5 l olie
  • Salt 
Tilbehør 
  • Creme fraiche 
  • Revet ost
  • Koriander 
Sådan gør du:
Chili con Carne 
  1. Puds kødet af og skær det i mindre stykker af ca 3×3 cm 
  2. Varm lidt olie i en gryde, og brun ⅓ af kædet. Når kødet er brunet af, sættes det til side og processen gentages med det resterende kød. 
  3. Hak hvidløg, chili, løg og peberfrugt og svits dette i gryden med lidt olie, og sæt det til siden 
  4. Svits nu spidskommen, paprika og koriander af og kom tomatpure i og lad det brænde af
  5. Kom nu alt det tilsidesatte i, sammen med hakkede tomat, fond og øl 
  6. Lad det simre under låg i 3-4 timer
  7. Dræn og skyl bønnerne, og kom dem i så de bliver varmet op
  8. Kom kanel og chokolade i
  9. Smag til med eddike, brun farin, salt og peber 
Tomat salsa
  1. Hak tomater, løg og chili fint 
  2. Bland det med eddike, sukker og olie
  3. Smag til med salt og peber
Guacamole
  1. Hak tomater og rødløg
  2. Mos avokadoerne med en gaffel 
  3. Bland det sammen, og pres limesaften i. 
  4. Smag til med salt og peber 
Syltede rødløg
  1. Rødløgene pilles og snittes i den form man ønsker dem, evt på mandolinjern 
  2. Kom løgene op i en patentlågsglas 
  3. Sukker, peberkorn og eddike koges op, og hældes over løgene. 
  4. Løgene er klar til spisning et par timer efter, men man kan med fordel lade dem trække et døgns tid. 
Tortilla chips 
  1. Vand og mel blandes sammen og æltes til en lidt fugtig dej. 
  2. Rul dejen ind i film, og lad den hvile i 30 min 
  3. Rul nu dejen ud i små kugler, og pres dem i en tortilla presser. 
  4. Kom pandekagerne på en tør pande til de har fået en gyldenbrun farve på begge sider. 
  5. Kom de færdige tortillas i en kurv, med et klæde der både ligger under og over dem, så de ikke tørrer ud. 
  6. Varm olien i en gryde til omkring 180 grader
  7. Skær tortillaerne i 4, og kom dem i olien 2-3 min til de er blevet helt sprøde. 
  8. Lad dem dryppe af på noget køkkenrulle og drys dem med lidt salt
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lignende opskrifter

Grøn Smoothie 

Reklame
Sund grøn smoothie med salat fra Nordic Harvest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *