En klassisk indisk ret, som er super børnevenlig
Ingredienser:
Butter chicken
- 200g yoghurt natural
- 600g kyllingeoverlår eller 500g kyllingebryst
- 1 stk chili
- 3 tsk garam masala
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk ingefær
- 1 tsk gurkemeje
- 1 ds hakkede tomater
- 50g smør
- 1 løg
- 2 dl fløde
Garam masala
- 12 sorte peberkorn
- 8 stk grønne kardemomme kapsler
- 8 stk nelliker
- 1 lille stang kanel
- 1 tsk muskatnød
- 1 spsk korianderfrø
- 1 spsk spidskommen frø
Naan
- 50g smør
- 10g gær
- 1 dl lunken vand
- ½ dl yoghurt natural
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 æg
- 350g mel
- 2 tsk nigellafrø
- Olie til stegning
Raita
- 4 dl natural yoghurt
- ½ agurk
- 5 blade mynte
- 4 cherry tomater
- 1 tsk spidskommen
- ½ lime (saft)
- ¼ tsk salt
Server med
- Ris
- Mango lassi
Sådan gør du:
Garam masala
- Du kan også bruge en købt garam masala, hvis du ikke vil lave din egen.
- Alle krydderierne kommes på en pande, og varmes godt igennem
- Blend alle krydderierne i en kaffekværn
- Kom blandingen i et lufttæt glas – der kommer ca 6 tsk ud af denne opskrift så der er til 2 portioner Butter Chicken
Butter Chicken
- Hvis du bruger kyllingeoverlår, udbenes disse og skæres i halve. Hvis du bruger kyllingebryst skæres disse i 4×4 cm stykker.
- Chilien hakkes fint
- Ingefær og hvidløg rives fint
- Bland yoghurt, kylling, chili, garam masala, hvidløg, ingefær, gurkemeje og hakkede tomater i en skål.
- Sørg for at kyllingen er dækket til
- Kom den overdækket kylling på køl i 6-8 timer. Kan også gøres på 1 time, men bliver bedre ved længere tid.
- Hak løg
- Kom lidt olie i en gryde og sauter løget.
- Kom kyllingen inkl marinade i gryden og lad det simre i 20 min.
- Tilsæt fløden og lad det simre yderligere 10 min
Raita
- Flæk agurken og skær tomaterne i ¼
- Fjern den “våde” del af både agurken og tomaterne
- Hak agurk og tomat i små tern
- Hak mynten
- Bland det hele sammen og stil på køl til det skal bruges
Naan
- Opløs gær og sukker i vandet
- Smelt smøret
- Kom smøret, yoghurt, salt og æg i gærblandingen
- Rør melet i lidt efter lidt, mens det æltes
- Ælt dejen til den er glat og smidig (5-10 min) (tilsæt evt mere mel hvis det er nødvendig)
- Kom et klæde over dejen og lad det hvile i 2 timer
- Del dejen i 8-10 klumper
- Kom lidt olie på en pande
- Rul dejen tyndt ud, og kom den på panden – de må gerne se rustikke ud
- Steg brødet ca 3 min på hver side, til de er gyldne.
- Drys med nigellafrø