En dansk klassiker, hvor man sendes tilbage til ens barndom
Boller i karry (3-4 pers)
Ingredienser:
Boller
- 400g svinefars
- 1 æg
- 1 dl havregryn (finvalset)
- 1 dl sødmælk
- 1 løg
- 4g salt
- Friskkværnet peber
Sovs
- 1 løg
- 1 æble
- 2 spsk gul karry
- 1 fed hvidløg
- 1,5 dl sødmælk
- 5 dl kogevand/fond
- 1 spsk æbleeddike
- 35g smør
- 25g mel
- salt/peber
Kogevand
- 10 l fond
Tilbehør
- Ris
- Mango Chutney
Sådan gør du:
Boller
- Rør alle ingredienser sammen og lad farsen stå på køl i min. 1 time
- Form farsen til små boller og kog dem i fonden i ca 5 min alt efter størrelse. De skal gerne selv komme op til overfladen.
- Tog bollerne op og gem fonden til sovesen
Sovs
- Brænd karryen af på en tør pande ved middel varme.
- Tag karryen af panden og stil det til side.
- Hak løg og hvidløg. Skær æblet i små tern.
- Kom løg, hvidløg og æble på en pande og sauter i 10g smør.
- Tag det hele af panden når det er faldet lidt sammen.
- Kom 25g smør i en gryde, som kan indeholde alt sovsen og bollerne.
- Når smøret er smeltet kom melet i, og rør rundt.
- Tilsæt nu karryen, rør rundt
- Kom 5dl fonden/kogevand og mælk i, efterfulgt af det sauteret løg, hvidløg og æble
- Smag til med eddike, salt og peber
- Kom bollerne i sovsen og varm det hele igennem inden servering