Boller i Karry

En dansk klassiker, hvor man sendes tilbage til ens barndom

 

Boller i karry (3-4 pers)
Ingredienser:
Boller
  • 400g svinefars
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn (finvalset)
  • 1 dl sødmælk
  • 1 løg
  • 4g salt
  • Friskkværnet peber
Sovs
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 2 spsk gul karry
  • 1 fed hvidløg
  • 1,5 dl sødmælk
  • 5 dl kogevand/fond
  • 1 spsk æbleeddike
  • 35g smør
  • 25g mel
  • salt/peber
Kogevand
  • 10 l fond
Tilbehør
  • Ris
  • Mango Chutney
Sådan gør du:
Boller
  1. Rør alle ingredienser sammen og lad farsen stå på køl i min. 1 time
  2. Form farsen til små boller og kog dem i fonden i ca 5 min alt efter størrelse. De skal gerne selv komme op til overfladen.
  3. Tog bollerne op og gem fonden til sovesen
Sovs
  1. Brænd karryen af på en tør pande ved middel varme.
  2. Tag karryen af panden og stil det til side.
  3. Hak løg og hvidløg. Skær æblet i små tern.
  4. Kom løg, hvidløg og æble på en pande og sauter i 10g smør.
  5. Tag det hele af panden når det er faldet lidt sammen.
  6. Kom 25g smør i en gryde, som kan indeholde alt sovsen og bollerne.
  7. Når smøret er smeltet kom melet i, og rør rundt.
  8. Tilsæt nu karryen, rør rundt
  9. Kom 5dl fonden/kogevand og mælk i, efterfulgt af det sauteret løg, hvidløg og æble
  10. Smag til med eddike, salt og peber
  11. Kom bollerne i sovsen og varm det hele igennem inden servering

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lignende opskrifter

Grøn Smoothie 

Reklame
Sund grøn smoothie med salat fra Nordic Harvest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *