Reklame
For nogle måneder siden, var jeg på besøg hos Nordic Harvest, hvor jeg fik et indblik i Vertical Farming. Egentlig troede jeg ”bare” det var en ny måde at gro salat, hvor man kunne spar på m2, men jeg blev en del klogere.
Fun fact
- Nordic Harvest salat og krydderurter er klar til brug, hvilket jo egentlig ikke er nyt, men fordi der ikke bliver brugt jord i produktionen, behøver de ikke skylle salaten. Når man undlader at skylle salaten, holder den meget længere, da man ikke starter nedbrydningsprocessen
- Nordic Harvest kan styre næringsindholdet i det vand salaterne gro i, hvilket gør at det er sundere og mere næringsrig.
- Der bruges meget mindre vand til Vertical Farming, faktisk bruges der 250 gange mindre en salat groet på en mark, og 80 gange mindre end i et drivhus
Tag ikke mine ord for det. Google Nordic Harvest og læs meget mere, om alt det gode ved Vertical Farming.
Ingredienser
- 75g Nordic Harvest rucola
- 75g Nordic Havest baby spinat
- 25g Nordic Havest sennepsalat
- 400g rødbeder
- 500g bavette eller andet oksekød
- 100g syltede rødløg
- 100g bearnaise sauce
- 2 bagekartofler
- Olie til fritering
Sådan gør du:
- Skræl rødbeder og kartofler
- Kartoflerne rives på en mandolinjern med indsat ekstra kniv/blad, så kartoflerne skæres ud i tynde strimler
- Udvand kartoffelstrimlerne i kold vand i 20-30 min.
- Rødbederne skæres i mundrette stykker, og kommes i ovnen ved 175 grader i 30-40 min
- Kartoffelstrimlerne tørres på et rent viskestykke
- Opvarm olien til 180 grader
- Kom lidt kartofler i olien og tag dem ud når de er gyldenbrune – gentag du har friteret alle kartoflerne
- Tilbered kødet, så det er rosarød. Ved Bavette kan den kommes i sous vide i 2 timer ved 59 grader, hvorefter den steges af på panden.
- Skær kødet ud i mundrette stykker
- Lun bearnaise saucen – hvis du ikke har lavet de egen
- Anret nu salaten, med de 3 salater i bunden, toppet med bagte rødbeder, kød, syltede rødløg, bearnaise sauce og top til sidst med de sprøde kartoffelstrimler