Hvem elsker ikke æbleskiver? Det er tegn på at Julen er på vej. Her er mit forslag til en luftige æbleskive med kærnemælk og friske stykker æble
Ingredienser:
- 275g hvedemel
- 3 æg
- 1 tsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk natron
- 1 tsk vaniljesukker
- 5 dl kærnemælk
- 100g smør + lidt til at stege i
- 2 æbler
Sådan gør du:
- Alle de tørre ingredienser blandes sammen i en skål
- Æggene deles, og blommerne kommes op i de tørre ingredienser og æggehviden sættes til side
- Smelt smørret og kom det sammen med kærnemælken op i skålen med de øvrige ingredienser, og rør det godt sammen, evt med en stavblender
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtig sammen med resten.
- Lad dejen hvile på køl i 30 min
- Skræl æblerne og skær dem i stykker af ca 1,5×1,5 cm
- Varm æbleskivepanden op, og kom lidt smør i alle hullerne.
- Fyld hullerne ca ⅔ op, og kom et stykke æble i
- Efter ca 1 min vend æbleskiven 90 grader og kom lidt ekstra dej i. Kan evt gøres med en “sutteflaske”
- Vend nu æbleskiven yderligere 90 grader, så du får en fin rund æbleskive
- Server med flormelis og marmelade