Svampe og porre risotto

En nem og dejlig hverdagsret, som kan laves under 30 min.

 

Ingredienser:
  • 2 dl risottoris
  • 400g svampe
  • 1 porre
  • 2 forårsløg
  • 1 løg
  • 100g parmesan
  • 200 ml hvidvin
  • 800 ml fond (Grøntsag eller kylling)
  • Citronskal fra en lille citron
  • 0,25g safran (Kan undlades)
  • 70g smør
Sådan gør du:
  • Varm fond og hvidvin i en lille kasserolle
  • Kom 50g smør i en sauterpande, og sauter løgene til de er klare, men ikke har taget farve
  • Kom risene i og lad dem sautere med i 1-2 min
  • Tilsæt safran (kan undlades)
  • Hæld ca. 1 dl fond/hvidvin til risene, og lad dem absorbere væsken.
  • Gentag, til alt væsken er væk, og risene er møre
  • Mens risene bliver klar, rengøres svampe, porre og forårsløg
  • Steg svampene på en anden pande, og stil dem til side når det er færdige
  • Steg porre og forårsløg kort i en smule smør eller olie
  • Kom svampe, porre og forårsløg i risene når de er klar, og rør rundt
  • Tilsæt friskrevet parmesan og citronskal
  • Tilsæt til sidst de sidste 20g smør og server når smørret er røret ud i risottoen
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lignende opskrifter

Grøn Smoothie 

Reklame
Sund grøn smoothie med salat fra Nordic Harvest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *