Butter Chicken med naan, raita og ris

En klassisk indisk ret, som er super børnevenlig
 
Ingredienser:
Butter chicken 
  • 200g yoghurt natural 
  • 600g kyllingeoverlår eller 500g kyllingebryst
  • 1 stk chili
  • 3 tsk garam masala 
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 spsk ingefær
  • 1 tsk gurkemeje 
  • 1 ds hakkede tomater 
  • 50g smør
  • 1 løg
  • 2 dl fløde
Garam masala 
  • 12 sorte peberkorn
  • 8 stk grønne kardemomme kapsler 
  • 8 stk nelliker 
  • 1 lille stang kanel 
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 spsk spidskommen frø
Naan
  • 50g smør 
  • 10g gær
  • 1 dl lunken vand 
  • ½ dl yoghurt natural 
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker 
  • 1 æg
  • 350g mel 
  • 2 tsk nigellafrø
  • Olie til stegning 
Raita
  • 4 dl natural yoghurt 
  • ½ agurk 
  • 5 blade mynte
  • 4 cherry tomater 
  • 1 tsk spidskommen 
  • ½ lime (saft)
  • ¼ tsk salt 
Server med 
  • Ris 
  • Mango lassi
Sådan gør du:
Garam masala
  1. Du kan også bruge en købt garam masala, hvis du ikke vil lave din egen. 
  2. Alle krydderierne kommes på en pande, og varmes godt igennem 
  3. Blend alle krydderierne i en kaffekværn 
  4. Kom blandingen i et lufttæt glas – der kommer ca 6 tsk ud af denne opskrift så der er til 2 portioner Butter Chicken 
Butter Chicken 
  1. Hvis du bruger kyllingeoverlår, udbenes disse og skæres i halve. Hvis du bruger kyllingebryst skæres disse i 4×4 cm stykker. 
  2. Chilien hakkes fint
  3. Ingefær og hvidløg rives fint
  4. Bland yoghurt, kylling, chili, garam masala, hvidløg, ingefær, gurkemeje og hakkede tomater i en skål. 
  5. Sørg for at kyllingen er dækket til
  6. Kom den overdækket kylling på køl i 6-8 timer. Kan også gøres på 1 time, men bliver bedre ved længere tid. 
  7. Hak løg
  8. Kom lidt olie i en gryde og sauter løget. 
  9. Kom kyllingen inkl marinade i gryden og lad det simre i 20 min. 
  10. Tilsæt fløden og lad det simre yderligere 10 min 
Raita 
  1. Flæk agurken og skær tomaterne i ¼
  2. Fjern den “våde” del af både agurken og tomaterne
  3. Hak agurk og tomat i små tern 
  4. Hak mynten 
  5. Bland det hele sammen og stil på køl til det skal bruges 
Naan
  1. Opløs gær og sukker i vandet
  2. Smelt smøret
  3. Kom smøret, yoghurt, salt og æg i gærblandingen 
  4. Rør melet i lidt efter lidt, mens det æltes 
  5. Ælt dejen til den er glat og smidig (5-10 min) (tilsæt evt mere mel hvis det er nødvendig)
  6. Kom et klæde over dejen og lad det hvile i 2 timer
  7. Del dejen i 8-10 klumper
  8. Kom lidt olie på en pande
  9. Rul dejen tyndt ud, og kom den på panden – de må gerne se rustikke ud
  10. Steg brødet ca 3 min på hver side, til de er gyldne. 
  11. Drys med nigellafrø 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lignende opskrifter

Grøn Smoothie 

Reklame
Sund grøn smoothie med salat fra Nordic Harvest

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *